پمپ چیست؟
پمپ وسیله ای است که انرژی مکانیکی را از موتور گرفته و به سیالی که قرار است مکش کند، وارد می کند و در نهایت انرژی سیال پس از رانش از پمپ زیاد می شود. پمپ ها مدل های متنوعی دارند که در این مقاله با آن ها آشنا می شوید.
در ابتدا لازم است به مرور دو اصطلاح که در انتخاب پمپ مورد نیاز است آشنا شوید:
آبدهی (دبی)
به مقدار سیال عبوری در واحد زمان دبی گفته می شود. آن را با علامت Q نمایش می دهند. واحد های متداول بیان برای دبی "لیتر بر ثانیه" و "مترمکعب بر ساعت" می باشند.
فشار (هد)
به ارتفاعی که پمپ می تواند سیال را تحت فشار ببرد هد یا فشار پمپ گفته می شود. واحد متداول برای بیان هد پمپ "متر آب" و یا "بار" می باشد.
دو آیتم آبدهی و هد، موارد تعیین کننده در انتخاب پمپ هستند، که بایستی جهت انتخاب مناسب آن دو را بدانیم.
پمپ های مورد استفاده در بخش کشاورزی و آبیاری تحت فشار به 3 دسته پمپ های سانتریفیوژ، شناور و فشار قوی تقسیم می شوند.
پمپ های سانتریفیوژ:
پمپ های سانتریفیوژ یا گریز از مرکز یکی از پرکاربردترین پمپ ها به شمار می آیند. این پمپ ها عملکرد بسیار ساده ای دارند. نحوه کارکرد این پمپ ها به این شکل است که افزایش فشار از ورودی به سمت خروجی موجب حرکت سیال می شود. نیروی ایجاد کننده این فشار توسط یک موتور الکتریکی تامین می شود که پروانه را به حرکت در می آورد. در ضمن نیروی گریز از مرکز سبب افزایش سرعت و انرژی جنبشی سیال می شود.
پمپ های فشار قوی:
پمپ فشار قوی یک پمپ گریز از مرکز می باشد دارای محفظه های شعاعی و پروانه های یاتاقانی می باشد، چند طبقه بوده و دارای موتور جدا می باشد. آب بندی از طریق واشر کاغذی و یا اورینگ مربوط به هر طبقه انجام می شود. دو بلبرینگ گریس کاری شده در دو طرف پروانه ها وظیفه تحمل نیرو های شعاعی و محوری وارد بر محور پمپ را بر عهده دارند.
پمپ های شناور:
محل قرار گیری پمپ های شناور پایین تر از سطح سیال و معمولا داخل مخزن می باشد. این پمپ ها دارای عایق بندی مناسبی هستند اما یکی از معایب آن، تعمیر و نگهداری دشوار آن به دلیل قرارگیری داخل سیال است.
حالا برای انتخاپ پمپ مناسب ایرانی بایستی وارد سایت پمپیران شوید.
در صفحه باز شده مطابق تصویر بالا ورود به سیستم را انتخاب کنید.
روی ورود به نرم افزار کلیک کنید تا وارد نرم افزار شوید.
با ورود به سامانه هوشمند انتخاب پمپ پمپیران، در ابتدا بایستی دسته بندی مورد نظر انتخاب شود. با توجه به اینکه سیال مورد نظر آب یا نفت باشد این انتخاب صورت می گیرد.
با انتخاب گزینه پمپ های استاندارد صفحه فوق باز می شود. در این مرحله بایستی آبدهی و هد مورد نیاز وارد شود. در ضمن بایستی نوع پمپ مورد نظر نیز از بالای صفحه انتخاب شود. به طور کلی و عمدتا همانطور که در ابتدا گفته شد در پروژه های آبیاری تحت فشار از پمپ های گریز از مرکز، فشار قوی و پمپ های شناور استفاده می شود.
پس از کمی تامل پمپ های قابل استفاده مطابق عکس فوق نمایش داده می شوند و برای کسب اطلاعات فنی بیشتر از هر کدام می توانید روی آن کلیک کنید تا به شما نمایش داده شود.
در ضمن علاوه بر نرم افزار داخل سایت می تواتید فایل زیر را دانلود کنید و به صورت آفلاین هم بتونید از برنامه انتخاب پمپ پمپیران استفاده نمایید.
دیدگاه خود را بنویسید