ایستگاه فیلتراسیون دیسکی اتوماتیک ، اجزاء تشکیل دهنده آن و نحوه ی عملکرد
اجزای تشکیل دهنده ایستگاه فیلتراسیون دیسکی اتوماتیک شامل کلکتور ورودی ، کلکتورخروجی ، فیلترهای دیسکی، شیرهای هوا ( سوپاپ های هوا ) ، کلکتور بکواش (درین) ، مینی فیلتر دیسکی ، شیرهای هیدرولیکی بکواش ، شیرهای برقی (سلونوئید) و قلب سیستم که همان کنترلر می باشد.
چرا به این سیستم ها می گویند سیستم اتوماتیک؟
به این دلیل که نحوه ی شستشوی این سیستم ها به صورت اتوماتیک می باشد و کاربر نیازی ندارد که شیری را باز یا بسته نماید و همچنین به باز کردن فیلتر و کارتریج برای شستشوی دستی آن نیازی نیست.
نحوه شستشو به این صورت می باشد که فیلترهای دیسکی به صورت جداگانه و واحد به واحد شستشو داده می شود ، یعنی زمانی که فیلتر اول وارد فاز شستشو می شود بقیه فیلترها در مدار باقی می مانند و آب تمیز را تامین می کنند و مقداری از آب تمیز جهت شستشوی فیلتر اول استفاده می شود.
بعد از اتمام فاز شستشوی فیلتر اول، فیلتر دوم، سوم و چهارم و به ترتیب هر تعداد واحدی که ما داشته باشیم این عملیات انجام می شود.
فرمان شستشو به چه صورتی صادر می شود ؟
فرمان شستشو از طریق کنترلر صادر می شود و این فرمان به شیر های برقی دستور شستشو را می دهد .
کنترلر به 2 صورت فرمان شست و شو رو صادر می کند :
نوع اول ، از طریق دلتا پی (P∆) یا همان سنسور اختلاف فشار ورودی و خروجی. به این صورت که فشار ورودی و خروجی توسط سنسور سنجیده می شود و اگر این اختلاف فشار به حد مورد نظر ما که قبلا تنظیم کرده ایم رسیده باشد ، کنترلر فرمان شستشو را صادر می کند.
نوع دوم ، از طریق دلتا تی (T∆) یا همان زمان مشخص شده می باشد که بعد از سپری شدن زمان مشخص که باز هم توسط خودمان که از قبل در کنترلر تنظیم شده است ، فرمان شستشو صادر می شود.
عمل شستشو به چه ترتیبی می باشد و چگونه انجام می شود؟
زمانیکه که فرمان شستشو به شیرهای سلنوئید داده می شود شیر سلنوئید از همان مسیر مینی فیلتر دستی که روی کلکتور ورودی نصب شده است ، مقداری آب را از قسمت بالایی شیر بکواش وارد دیافراگم این شیر می کند و بعد از ورود آب به داخل شیربکواش دیافراگم ورودی بسته می شود و در عوض خروجی درین باز می شود و درنهایت مسیر آب برعکس می شود و آب از پایین فیلتر دیسکی به جک فیلتر دیسکی فشار وارد می کند و این عمل باعث می شود که دیسک ها از هم فاصله بگیرند و از طریق نازل هایی که داخل کارتریج هست عمل شستشو کامل انجام شود و تمامی آلودگی ها از روی سطوح دیسک ها پاک می شود.
(در لینک زیر اطلاعات ارزشمندی در مورد نحوه شستشوی کارتریج فیلتر دیسکی جک دار پرداخته شده است)
بعد از اتمام کار و گذشت زمانی که از قبل تنظیم کرده ایم ( به طور مثال 30 یا 40 ثانیه برای فاز شستشو ) ، شیر بکواش دوباره به حالت نرمال برمی گردد و ورودی باز می شود و درین بسته می شود.
برای درک هرچه بهتر این مطلب ویدئویی را برای شما عزیزان تهیه کرده ایم که در زیر می توانید آن را ملاحظه کنید
دیدگاه خود را بنویسید